چرا باید بر قدرت بیان و هوش کلامی، کودک خود بیفزایید؟

اغلب والدین نمی دانند، که اهمیت قدرت بیان و هوش کلامی در کجا خودش را نشان می دهد.زبان به منزلۀ شاهین ترازویی است که وزن فکر را از کفّه ای به کفّۀ دیگر منتقل می کند،

اگر شما قدرت کلمات و تاثیری گذاری آنها را بلد باشید، کنترل زندگیتان را در دست دارید. اگر نه، زندگی شما را کنترل میکند. موفقیت یک کودک صرفا حفظ کردن و انجام تکالیف نیست زیرا یک کامپیوتر حافظه بسیار قوی تری دارد. تا به حال به این نکته اساسی توجه کرده اید که،”افراد موفق کسانی هستند که سؤالات بهتری میپرسند و در نتیجه به جوابهای بهتری دست مییابند” و خصوصا در دنیای پر از ارتباط امروزی هر روز پررنگ تر و گسترده تر می شود. هنر ارتباطی است که سرنوشت کودک را رقم می زند و او را از سرشکستگی به سرافرازی سوق می دهد. در دنیای امروز هیچکس به تنهایی نمی تواند عملکرد مناسبی داشته باشد، مگر اینکه بتواند به موقع ارتباطات مناسبی ایجاد کند و با قراردادن کلمات تاثیر گذار در کنار یکدیگر، احساسات مخاطب خود را بیدار کند تا بتواند اطرافیان را به خودش و خواسته اش جلب کند.
متاسفانه بیشتر والدین، در زمان ورود به مدرسه متوجه مهارت کلامی و بیانی پایین فرزندشان می شوند و به خوبی درک می کنند که ادامه پیدا کردن این روند ناامید کننده، چقدر میتواند روی تمامی ابعاد زندگی و درس فرزندشان اثر بگذارد خصوصآ این مشکل زمانی برای والدین تکان دهنده تر می شود که معلم، آنها را برای رسیدگی به این مشکل و جلوگیری از عواقب آن به مدرسه فرا می خواند. اما راه حل این مشکل بزرگ فقط یک چیز است، آشنایی با علم گفتار و هوش کلامی.
کلمات، قدرت متقاعد کردن، الهام بخشیدن، مسحور کردن، کنترل و رهبری یا به عبارتی قدرت تاثیرگذاری بر سایر انسان ها را دارند. افرادی که هوش کلامی آنها برجسته است، توانایی بیشتری برای استفاده از کلمات و ساخت جملات دارند و مهارتهای شنیداری کامل تری دارند. آنها معمولا سخنوران برجستهای هستند و به جای تصاویر، با کلمات فکر میکنند. آنها از زبان به عنوان ابزاری برای حفظ و یادآوری اطلاعات استفاده مینمایند.
کودکان با هوش کلامی بالا نیز، در مهارتهایی مانند گوش دادن، حرف زدن، قصهگویی، توضیح دادن، بیان احساسات، تدریس، درک و معنی کلمهها، یادآوری اطلاعات، قانع کردن دیگران به پذیرفتن نقطه نظر آنها موفقتر هستند.
منظور از تقویت بیان توانایی خوب صحبت کردن کودکان است و هوش کلامی عبارتست از توانایی کاربرد موثر زبان و ارتباطات کلامی در زندگی. تعریف ساده این بعد از هوش این است که دایره لغات فرد از چه تعداد واژگانی تشکیل شده و چقدر می تواند سلیس و واضح به بیان نظرات، احساسات و افکارش بپردازد. کلام ما یکی از مهمترین کانال های معرفی ما به دیگران است. اینکه چه می گوییم و چگونه می گوییم، به دیگران نشان می دهد که ما به درد چه کاری می خوریم و آیا لیاقت پیشرفت بیشتر را داریم یا نه. این مهمترین ابزار قضاوت دیگران درباره ما است.
اکثر شعرا، روزنامه نگاران، نویسندگان، معلمان، وکلا، سیاستمداران و مترجمان از هوش کلامی بالایی برخوردارند. هوش زبانی و توانایی کلامی مهمترین نقش را در ارتباط با دیگران و شغلهایی که نیاز به مهارت های گفتاری دارند، ایفا میکند. درست است که برای موفقیت در برخی مشاغل داشتن هوش کلامی بالا ضرورت دارد ولی باید به این موضوع نیز توجه نمود که در هر شغلی داشتن مهارتهای زبانی بیشتر، احتمال موفقیت در آن رشته را بیشتر می کند. حتما تجربه کرده اید شخصی یک عبارت چند کلمه ای را چنان شیوا بیان می کند که از یک مصاحبه طولانی به مراتب تاثیر گذارتر و مجاب کننده تر است.
کاریزما در مهارت ارتباطی به عنوان یک مولفهی اثرگذاری در متقاعدسازی به حساب میاید، کودک شما نه تنها با ارتباطات کلامی موثر، می تواند در جمع و در حضور معلم و دانش آموزان دیگر با شجاعت حاضر شود و سخن وری حاذق باشد بلکه به دانش و درسی که معلم می دهد علاقه مند شده و پی گیر آن خواهد بود. کسانی که برای تقویت هوش زبانی و توانایی کلامی کودک خود اهمیت قائلند یا والدین فوق العاده موفقی هستند و یا بر این اعتقادند که یک کودک لایق دارند و تقویت بیان و هوش کلامی برای کودک آنها ضروری است. زیرا مهمترین و اولین برگ برنده موفقیت یک فرد در جامعه، توانایی همدلی، همراهی کردن و اهمیت دادن به دیگران است.
آری شما باید کاریزما داشته باشید، مردم برایشان اهمیت ندارد که شما چقدر بارتان می شود و چقدر علوم دانشگاهی را خوانده اید، آنها فقط می خواهند بفهمند، که شما به آنها اهمیت میدهید و مشکلشان را حل می کنید. این به این معناست که کودک شما بتواند ارتباط موثری را در موقعیت مناسب و متناسب با مخاطب خود داشته باشد. در واقع ارتباط مؤثر یعنی:”ارتباطی که مخاطب شما بیشترین درک را از پیامتان داشته باشد و منظور شما را به بهترین شکل ممکن دریافت کند”. در نوشته جالب دیگرم (اگر نگوید چقدر خودش را تحویل می گیرد!!) با عنوان “سه دلیل که نباید یک کودک مستقل و موفق تربیت کنی!” اشاره کرده ام که عالی ترین ویژگی یک کودک مستقل و موفق این است که یک فروشنده خوب باشد نه صرفا یک تحصیلکرده ی بی زبان! برای یافتن این نوشته جالب [روی این متن آبی کلیک کن!]
نتایج فوق العاده ی تقویت بیان ، مهارتهای گفتاری و هوش کلامی به قرار زیر خواهد بود:
با تهیه ی دوره ی جامع 0 تا 100 کودک پروری، در کمترین زمان ممکن شاهد تغییرات شگفت انگیزی در گفتار و بیان فرزندتان خواهید بود بطوریکه شما و همه اطرافیان از این تغییرات، حیرت زده خواهید شد. زیرا شما به زودی یک بچه رئیس کاریزماتیک خواهید داشت.
- با تکنیکهای آموزشی «منحصر بفرد» در این دوره بهره وری خود را روی آنچه برای پرورش کودک مهم است بالا می برید.
- کودک به درس و انجام تکالیف توجه و تسلط کامل دارد و در مدرسه می درخشد.
- کاملا متوجه تدریس معلم خواهد شد و نیازی به کمک شما در منزل نخواهد داشت.
- لازم نیست مدام نگران بیان و روابط او با اطرافیان و در مدرسه باشید.
- نه زور می گوید و نه زور می شنود.
- دایره واژگان او بالا می رود و در املا نویسی فوق العاده موفق است.
- دیگر ترسی ازصحبت کردن در جمع نخواهد داشت.
- می تواند براحتی اظهار نظر کند.
- اعتماد به نفسش به شدت بالا می رود.
- می داند چگونه در صحبت کردن، نوبت و قوانین اجتماعی را رعایت کند.
- در فعالیتهای اجتماعی شرکت می کند و قدرت نه گفتن دارد.
- مهارتهای ارتباطی او بالا می رود و می تواند گروه را رهبری کند.
- به آسانی با این تمرینات، روابط شما و فرزندتان به طور سالمی گسترش می یابد.
- روابطش با معلم و مدرسه چشمگیر و مورد توجه قرار خواهد گرفت.
- عزت نفس او هرروز بیشتر و بیشتر خواهد شد.
- مهمتر از همه خیال خودتان را راحت می کنید و نیازی نیست تا پایان عمر به دنبالش باشید.
- او قادر است خودش و جهانش را بسازد به جای اینکه منتظر دیگران باشد.
فقط تکنیک های آموزشی فوق العاده و متفاوت، زندگی کودک را متفاوت و متحول میسازد:
اکنون به پایه ها، تکنیکها و ملزومات یک گفتار خوب می پردازیم:
1.رفع تنش و استرس در کودک: پیش نیاز هر آموزشی رفع استرس های کودک را می طلبد همان ویژگی خاص و شگفت انگیزی که در تمرینات چند منظوره با توجه به اصل اشر [اصل اشر چه می گوید اینجا کلیک کنید] لحاظ کرده ایم و این همان رخداد و تفاوت خاصی است که نتایج فوق العاده و سریع را رقم می زند. برای اینکه کلام کودک موثر و قوی باشد باید عاری از هر تردید و استرس باشد.
2.ایجاد حس خوب در کودک نسبت به خودش و دیگران: احساس کودک باید نسبت به خودش و دیگران خوب باشد هر تردید و استرسی از احساس بد سرچشمه می گیرد و هر انگیزه و قدرتی از احساس خوب. اغلب ما عادت داریم زمانیکه کودک یا حتی یک فرد بزرگسال کلمه ایی را اشتباه تلفظ می کند، شتابان، آنرا تصحیح کنیم بدون آنکه قصد بدی داشته باشیم، اما کودک و یا اطرافیان به نیت ما کاری ندارند ما عزت نفسشان را نشانه گرفته ایم، هرچقدر این ویژگی اصلاح گفتار و حرکات از طرف ما پررنگ تر باشد، دیگران از اینکه با ما برخورد داشته باشند، نگران تر هستند زیرا ما ناخواسته آنها را تخریب می کنیم زیرا نسبت به توانایی های خودشان نامطمئن تر می شوند.
3. توجه و گوش کردن فعال : هنر خوب گوش کردن زیر بنای خوب صحبت کردن است و این ممکن نمی شود مگر اینکه کودک با فعالیتهای که به آن علاقه دارد به این امر ترغیب شود، که ما به طور غیر مستقیم و به روش خارق العاده ایی این مهم را در تمرینات لحاظ کرده ایم و این نکته، نقطه قوت ما در همه تمرینات است زیرا شما با تهدید و امر ونهی نه تنها نمی توانید کودک را تشویق به توجه و گوش دادن کنید که او را دورتر خواهید کرد.
4. رعایت نوبت در صحبت کردن: چشمگیر بودن نتایج دوره، بدلیل طراحی آن بر اساس رشد دو نیمکره راست و چپ به طور همزمان است و کودک، نوبت گیری را به صورت جسمی_ کلامی فرا می گیرد و این رشد تصاعدی و دوچندان در کودک را میسر میسازد. کودک در صحبت با معلم و دوستان، فعالانه گوش می دهد و با بازیابی اطلاعات پاسخ مناسبی را در زمان مناسب خواهد داد. او درمیان صحبتهای معلم و یا دوستانش نمی پرد و یا اینکه خجول و نگران از پاسخگویی نیست.
5. بازخورد گرفتن و خودباوری: تمرینات را آنچنان ماهرانه طراحی کرده ایم که کودک هر لحظه از تمرینات بازخورد می گیرد و با خودباوری به اعتماد به نفسش لحظه به لحظه افزوده میشود.
6.اهمیت و چگونکی گسترش حافظه فعال: یکی از اصول مهم که در دوره آموزشی در نظر گرفته شده، تقویت حافظه فعال و بازیابی اطلاعات گذشته از مغز و آمیختن آن به اطلاعات جدید است. تا کودک بتواند آنچه بیان می کند، قابل درک و انتقال به دیگران باشد.
7.تقویت و تمرکز بر مناطق تولید گفتار: برای اینکه کودک متوجه تلفظ صحیح حروف و املای آن شود لازم است که، متوجه چگونگی تولید آن در دستگاه گفتار و دهان بشود. که به این نکته ظریف هم توجه شده که علت دیگری برای تمایز این دوره و فوق العاده بودن آن است.
8.تقویت مهارتهای شنیداری: مشکل اساسی در درصد بالایی از کودکان در بدو ورود به مدرسه که آنها را از یادگیری عقب می اندازد، تمایز شنیداری و تشخیص درست کلمات و حروف است زیرا مبنای، خوب صحبت کردن و املا نویسی است که با تمریناتی جالب و فوق العاده آن را به آسانی آب خوردن ممکن ساخته ایم.
9.تقویت درک و استدلال کودک و توجه به آیتمهای داستان: زمانی کودک با مهارت بر داستان گویی مسلط شود که دایره لغات او و درک روابط معنایی جملات در او افزایش یافته باشد. در این دوره با اصول داستان گویی علمی و فعال آشنا خواهید شد و شاهد نتایج شگفت انگیز آن را در افزایش کنجکاوی، تفکر عمیق و تجزیه و تحلیل درست رویدادها خواهید بود.
دیدگاهتان را بنویسید